29/3/09

Distribuir buits


Qui sap si Artista recordarà per sempre més aquesta setmana com la pitjor de la seva vida com a Editor Suïcida. Potser aconsegueix oblidar-la, escopir sobre el calendari i tirar milles enfortit per l'experiència. Segurament Artista farà això últim. 

La frustració, la ira, la desesperació, la possible rendició, l'angúnia... De la seva boca només han sortit serps i mals esperits, aquesta darrera setmana. Enutjat amb sí mateix, Artista Irat s'enutjava amb el món com un animal ferit. S'ha sentit tan miserable... Però a la fi, la setmana s'ha acabat, i la decisió ha estat presa. Ningú cuidarà millor a Dovlàtov que nosaltres mateixos. El portarem al cul del món, el portarem allà on el demanin, amb un somriure als llavis i perles de suor al front. Farem quilòmetres, enviaments a contra reembors, i veurem país... però mai ningú no ens tornarà a prendre el pèl d'aquesta manera. Senyors, cap exemplar de La zona ha estat distribuït en quinze dies, moltes llibreries desconeixien l'existència d'una nova col·lecció de narrativa de LaBreu Edicions, cap mail informatiu ha estat enviat per part del responsable d'enviar-los, començava a haver-hi lectors emprenyats i les ressenyes se succeien... La desídia d'un teòric professional de la distribució ha superat el temperament normalment pacífic d'Artista Estafat i LaBreu no pot deixar de treballar com sempre ha fet, amb una eficiència autodistributiva que qualsevol editorial professional hauria d'envejar. 

Diu l'Artista que, ara per ara, La zona, de Serguei Dovlàtov la podeu trobar a:

Barcelona: Laie, La Central, Altaïr, Catalònia, Documenta, Cap i Cua i Alibri i, demà, entre d'altres a la Llibreria Ona.

Girona: Llibreia Geli, Llibreria 22 i La llibreteria.

Demà tocarà fer d'Artista Transportista i fer el miracle que La zona s'escampi pel territori com una inevitable taca d'oli.

I demà Artista tornarà a ser un tipus de característiques afables, i simpàtiques, i totes aquelles coses que el pobre, pobre Artista ha anat perdent en aquest inevitable camí cap a l'estupidesa que representa la distribució de llibres a Catalunya.



9 comentaris:

  1. Demà mateix el vaig a buscar!!! La setmana passada vaig fer alguna que altra investigació per algunes llibreries de BCN i ningú en sabia res...ànims i felicitats per la voluntat que hi poseu!!

    ResponElimina
  2. Gràcies, benvolgut anònim. Què faríem sense la vostra empenta i complicitat? Gràcies de tot cor, i desitjo que el llibre sigui del seu gust!

    ResponElimina
  3. Gracias por sus desvelos. Yo ya lo tengo. Junto con "El nacimiento" de Alexéi Varlámov. Voy a "regresar" a Rusia por unos cuantos días...

    F.

    ResponElimina
  4. Fantástico F, fantástico. Libros buenísimos están llegando desde Rusia; Envidia, La zona, Txevengur...

    Y hay otro libro por ahí que no siendo del todo ruso, estoy seguro que le gustará; "Una novela rusa", de Emmanuelle Carrére. Duro y brutal.

    Espero que todo le vaya mejor que bien, compañero F!! Un abrazo.

    ResponElimina
  5. i com se diu aquest magnífic exemplar d'eficiència hispànica?

    ResponElimina
  6. Això no li penso dir, benvolgut amic!! No cal fer-se mala sang...

    ResponElimina
  7. I a l'edifici del Rellotge, Escola Industrial, antic Servei de Biblioteques de la província de Barcelona, no us la compren?

    El boca-orella, homeee... cameleu-vos als gestors de la col·lecció de les biblioteques, que són qui decideix què entra a catàleg i què no.

    ResponElimina
  8. ja l'he comprat dues vegades.
    és extraordinari, feliçitats a tonelades.

    ResponElimina
  9. Volia comentar-te, Artista, que a Riell Bulevard, en Lluís també ha parlat de La Zona:
    http://riellblvd.blogspot.com/2009/08/del-blog-de-toni-sala-fiodor-d.html

    Jo encara el tinc a la cua, però t'asseguro que caurà!!

    ResponElimina

Seguidors